BLOGG

Smartlad elbilen UTEN å påvirke strømregningen din!

Nå kan du lade elbilen UTEN å påvirke strømregningen din med smartlader.

Hvis du har en smartlader, kan du unngå å lade elbilen din når strømmen er dyrest, fordi i stedet lader bilen seg når strømprisen er på sitt laveste. Dette skjer vanligvis om natten når det er mindre forbruk av strøm, og dermed kan dette gi deg betydelige besparelser på strømregningen. Videre kan det hjelpe til med å opprettholde batterikapasiteten, ettersom batteriet fungerer best mellom 20 og 80 prosent kapasitet.

 

 

 

Hva er en smartlader?

En smartlader, som Zaptec Go, lar deg aktivere smartlading i appen, slik at elbilen lader når strømmen er billigst. Zaptec Go har også effekt- og tidsstyring, og kan overvåke ladingen. Med Zaptec Go kan du også installere opptil tre ladebokser i samme hus, og laderen vil alltid være koblet til internett, slik at den kan oppdateres med de nyeste funksjonene og oppdateringene.

Rustet for fremtidige ladebehov

En smartlader kan også være fordelaktig for strømnettet. Da den kan kobles til en automatisk lastbalansering, som sikrer at hovedsikringen din ikke blir overbelastet når du lader elbilen. Med en smartlader vil du være rustet for fremtidige ladebehov og kan unngå å måtte bytte ut hjemmeladeren hvis behovene endrer seg.

Zaptec ecomode

Eco mode er en funksjon på Zaptec Go som innhenter informasjon om ønsket avreisetid, minimum energi (kWh), leveringsområde, energikostnad og tilgjengelig strøm. Denne informasjonen brukes til å optimalisere ladingen av elbilen. Og den beregner hvor lang tid det tar for bilen å være ferdig ladet til ønsket tid.

Day-ahead spot fra Nord Pool er datakilden for denne funksjonen. Hver dag vil Zaptec Go samle inn priser for de neste 24 timene. Dette gjør datareferansen sanntids og mer nøyaktig for kunden. Nord Pool day ahead-prisene varierer avhengig av de forskjellige prissoneområdene i Norge.

Med Eco mode kan du spare penger. Du kan være sikker på at elbilen din lades opp på det mest økonomiske tidspunktet. Det gir deg også mer kontroll over ladetiden og hjelper til med å forhindre overbelastning av strømnettet. Samlet sett er Eco mode en praktisk funksjon for å optimalisere ladingen av elbilen din.

Er du interessert i mer informasjon eller et tilbud, ta kontakt med oss i Andebu Elektro.