BLOGG

Hva er prisen på installasjon av elbil-lader?

Prisen for å installere en elbillader hjemme avhenger av flere faktorer, som type bolig og kapasitet. Vanligvis ligger prisen på rundt 15 000 kroner eller mer, avhengig av det elektriske anlegget ditt hjemme. Det kan også være nødvendig med en ny kurs, grave ned kabler eller installere overspenningsvern før montering av elbilladeren kan utføres. Disse faktorene kan påvirke prisen på installasjonen, og det er viktig å avklare dette med installatøren på forhånd.

 

Hvilken ladeboks bør du velge og hvorfor?

Det er viktig å velge riktig ladeboks når du skal lade elbilen hjemme. Du har egentlig ikke lov til å lade elbilen direkte i en vanlig stikkontakt lenger (utenom nødlading) på grunn av brannfare. De fleste ladebokser krever også jordfeilvern type B, men de fleste hjem har jordfeilvern type A. Derfor er det viktig å velge en ladeboks med integrert jordfeilvern for å unngå ekstra arbeid på det elektriske anlegget. Det finnes noen ladebokser som fungerer med jordfeilvern type A, men det er viktig å sjekke dette før du bestiller.

Hvordan kan du spare penger på elbillading?

Det er flere måter å spare penger på elbillading. En av dem er å lade elbilen når strømmen er billigere, for eksempel om natten. Noen energiselskaper tilbyr også billigere strøm på visse tider av døgnet. Du kan også velge å installere en ladeboks som kan styre ladingen i henhold til strømprisene.

En annen måte å spare penger på elbillading er å velge et billigere strømabonnement som passer for deg og ditt forbruk. Det kan også være lurt å sjekke om det finnes lokale tilbud og insentiver for å installere elbillader hjemme, for eksempel støtte fra kommunen eller fra det lokale energiselskapet.

Hva er prisen på ladeboksen og hav er prisen på installasjonen når du monterer elbillader hjemme?

Prisen på ladeboksen varierer avhengig av modell, men starter som regel på rundt 6 000 kroner. Installasjonen av ladeboksen krever elektrisk arbeid, som inkluderer overspenningsvern og ny kurs, og kan koste rundt 8 000 kroner eller mer, avhengig av anlegget ditt hjemme. I tillegg trenger du en ladekabel og kabelholder, som vil koste et par tusen kroner ekstra.

Det er viktig å benytte en sertifisert elektriker for å sikre at alt blir installert riktig og sikkert.  Vi tilbyr gunstig pakke pris på Zaptec Go.

Zaptec Go er en smart og kompakt ladeboks med en ladeeffekt på opptil 22 kW.

Hvorfor sparer du penger på å installere en elbillader?

Som elbileier kan det være lønnsomt å montere en elbillader hjemme, da det ofte er billigere enn å lade på offentlige ladestasjoner. Hvis du ønsker å spare enda mer penger, kan du velge å montere en smartlader. Med smartlading kan du lade bilen din når strømprisene er som lavest, som vanligvis er om natten. Du kan selv velge tidspunkt for når bilen må være ferdig ladet, og smartladeren sørger for at bilen er fulladet til ønsket tidspunkt.

Hvis du ikke har smartlading, kan det være lett å glemme å lade bilen før du legger deg, noe som kan føre til at du står opp til en tom batteripakke om morgenen. Med smartlading trenger du ikke å tenke på å sette på lading selv, da bilen automatisk vil starte ladingen når det er billigst.

Les mer om smartlader her