BLOGG

Hva er smart strømstyring?

Smart energistyring er en innovativ teknologi som lar deg redusere, flytte og fordele ditt energiforbruk på en smart måte i hele huset. Med smart energistyring kan du kontrollere hvordan og når energien din brukes i hjemmet ditt, noe som kan hjelpe deg med å redusere strømforbruket ditt og dermed redusere strømkostnadene.

Hva er smartstyring og hvordan vil det utvikle seg i fremtiden?

En av de store fordelene med smart energistyring er at du kan justere og styre forbruket ditt manuelt eller automatisk. Dette gir deg full fleksibilitet og kontroll over hvordan og når du bruker energi, slik at du kan tilpasse forbruket ditt etter behovene og preferansene dine.

For eksempel, hvis du har en strømkrevende aktivitet som skal utføres, kan du flytte eller fordele forbruket til en tid hvor energiprisene er lavere. På denne måten kan du utnytte energiforbruket ditt på en mer kostnadseffektiv måte, og spare penger på strømregningen din.

På samme måte kan smart energistyring også stilles inn til å utføre disse justeringene automatisk, basert på en rekke faktorer som for eksempel strømpriser og sanntidsforbruk. Dette kan gi deg en enda mer automatisert og intelligent tilnærming til energistyring, som kan hjelpe deg med å redusere forbruket ditt og spare penger på en enklere måte.

Alt i alt gir smart energistyring deg muligheten til å ta full kontroll over ditt energiforbruk på en mer intelligent og kostnadseffektiv måte.

 

Få Strømprisene fortløpende i appen med Elko Smart

Det har skjedd en stor endring i år, hvor alle strømprisene fra Nord Pool nå er integrert i ELKO Smart-appen. Nord Pool er kraftbørsen som bestemmer den norske strømprisen, og med denne informasjonen kan systemet overvåke strømprisen for deg og gi deg en sanntidsvisning av prisene. Dette gir deg muligheten til å ta smartere valg når det kommer til ditt eget strømforbruk.

I ELKO Smart-appen kan du nå se både strømprisen i sanntid og prognoser for dagen. Dette gir deg en god oversikt over pristrendene og hjelper deg med å planlegge strømforbruket ditt på en mer intelligent måte. Du kan ta hensyn til prisene og justere strømforbruket ditt til de tidspunktene hvor prisene er lavest, og dermed spare penger på strømregningen din.

Med denne informasjonen kan du også la ELKO Smart-appen gjøre jobben for deg ved å stille inn smarthjemmet ditt slik at produktene justerer seg selv i takt med strømprisen. Dette betyr at systemet vil optimalisere strømforbruket ditt og hjelpe deg med å bruke minst mulig strøm når prisen er høyest, og omvendt. Dette gir deg en enklere og mer automatisert måte å spare penger på strømregningen din.

Integrasjonen av Nord Pool-prisene i ELKO Smart-appen gir deg en mer omfattende oversikt over strømprisene, og gjør det enklere å ta smartere valg når det kommer til ditt eget strømforbruk. Du kan for eksempel sørge for at varmtvannstanken varmes opp når strømmen er billigst, og at varmekablene på badet skrur seg av når spotprisen blir høy. Med muligheten til å justere strømforbruket ditt etter prisene, kan du redusere strømregningen din og spare penger på en mer kostnadseffektiv måte.

Ved å ha innsikt i ditt eget strømforbruk, kan du også sørge for å unngå dyre forbrukstopper. Dette betyr at du kan sørge for at hjemmet ditt ikke bruker for mye strøm samtidig, noe som kan bidra til å redusere kostnadene og belastningen på strømnettet. Du kan for eksempel planlegge vaskemaskin og tørketrommel-bruk på forskjellige tidspunkter, slik at de ikke går på samtidig og gir en stor forbrukstopp.

ELKO Smart er et smart hjemmeautomasjonssystem.

– Som lar deg overvåke og kontrollere ditt hjemmeenergiforbruk på en intelligent måte. Med ELKO Smart kan du få innsikt i ditt eget strømforbruk og ta bedre valg for å redusere det totale strømforbruket ditt. Dette kan bidra til å redusere kostnadene og miljøpåvirkningen av strømforbruket ditt.

En av de viktigste funksjonene til ELKO Smart er at du kan styre oppvarming og forbruk basert på flytende strømpris. Dette betyr at systemet kan varsle deg om høye strømpriser og hjelpe deg med å senke temperaturen noen få grader når det er dyrt å bruke strøm. Dette kan hjelpe deg med å redusere kostnadene for oppvarming og gjøre det enklere å holde strømregningen nede.

ELKO Smart lar deg også flytte og fordele forbruket ditt slik at ikke mange strømkrevende laster er på samtidig for å unngå dyre forbrukstopper. Dette betyr at du kan utnytte strømforbruket ditt på en mer effektiv måte og unngå å betale dyre priser når strømforbruket er høyt. For å automatisere strømsparingen med ELKO Smart, kan du opprette “stemninger” og automasjoner som vil kontrollere ditt hjemmeenergiforbruk basert på strømpriser og sanntidsforbruk. Du kan for eksempel opprette en automatisk “stemning” som senker temperaturen i huset når du går ut av døren, og som øker temperaturen igjen når du kommer hjem.

Ved å gi deg innsikt i ditt eget forbruk, styre oppvarming og forbruk basert på flytende strømpris, og automatisk kontrollere ditt hjemmeenergiforbruk ved hjelp av stemninger og automasjoner kan ELKO smart hjelpe deg å spare penger.

Futurehome er også et norsk selskap som tilbyr en smart hjemmeautomatiseringsløsning og smart strømstyring. De leverer en pakkeløsning som lar deg overvåke og kontrollere ditt hjemmeenergiforbruk på en intelligent måte, og tilbyr en rekke funksjoner som lar deg kontrollere belysning, oppvarming, strømforbruk og mye mer fra en enkelt app.

Futurehome lar deg også integrere og kontrollere en rekke smarte enheter og produkter i hjemmet ditt, inkludert lyspærer, termostater, alarmsystemer og dørkameraer. Dette gir deg muligheten til å tilpasse og automatisere hjemmet ditt på en måte som passer for deg.

Futurehome tilbyr også en funksjon som lar deg overvåke strømprisene og optimalisere strømforbruket ditt basert på de aktuelle prisene. Dette kan hjelpe deg med å spare penger på strømregningen din og redusere strømforbruket ditt. Futurehome tilbyr en omfattende og integrert smart hjemmeautomatiseringsløsning, inkludert smart strømstyring, som kan hjelpe deg med å gjøre hjemmet ditt mer energieffektivt og kostnadseffektivt. Les mer her.

Futurehome tilbyr også en app som lar deg overvåke og kontrollere ditt smarte hjemmeautomatiseringssystem. Appen er tilgjengelig både for iOS og Android og gir deg full kontroll over funksjonene og enhetene tilkoblet systemet ditt. I Futurehome-appen kan du blant annet overvåke strømforbruket ditt og se prisene for strømmen i øyeblikket. Slik at du kan optimalisere strømforbruket ditt og spare penger på strømregningen. Appen gir deg også muligheten til å justere temperaturen i ulike soner av huset ditt. Du kan styre belysning og overvåke og kontrollere ulike smarte enheter i hjemmet ditt. Du kan også lage automatiseringer og scener i appen. Dette lar deg sette opp en rekke forskjellige handlinger som utføres automatisk basert på ulike betingelser og triggere. For eksempel kan du sette opp en automatisering som skrur av lysene i hele huset når du går ut av døren. Eller en scene som justerer temperaturen i stuen når du aktiverer TV-en. Futurehome-appen deg full kontroll og tilgang til smarte hjemmeautomatiseringsfunksjoner, inkludert smart strømstyring, som kan hjelpe deg med å gjøre hjemmet ditt mer energieffektivt og kostnadseffektivt.

Her kan du lese mer om Futurehome produktene. Lurer du på pris, få tilbud her.

Hvordan vil smart strømstyring utvikle seg?

Smart strømstyring vil sannsynligvis utvikle seg ytterligere i årene som kommer.

Teknologien blir stadig mer avansert, tilgjengelig og enklere å ta i bruk.

Mer avansert automatisering: Smarte systemer kan bli enda mer sofistikerte og brukervennlige ved å lære mer om brukerens vaner og preferanser. Dette kan gjøre systemene enda mer automatiserte og optimalisert for å tilpasse seg brukerens atferd. For eksempel kan et system lære seg når du normalt forlater hjemmet og når du kommer tilbake. Og justere temperaturen i huset automatisk for å spare strøm når du er borte og sikre at det er behagelig når du kommer hjem.

Økt integrasjon: Smarte systemer kan bli mer integrert og sømløse ved å kommunisere med andre smarte enheter og systemer i hjemmet ditt. For eksempel kan et smart strømstyringssystem kommunisere med en smart termostat, belysning, vindusbehandling og andre enheter, og samarbeide for å optimalisere strømforbruket og forbedre komforten og bekvemmeligheten i hjemmet.

Blockchain-teknologi: Blockchain-teknologi kan brukes til å skape et system for å sikre fornybarhet og deling av overskuddselektrisitet. Dette kan tillate forbrukere å kjøpe og selge overskuddselektrisitet fra solcellepaneler eller andre fornybare energikilder, og dermed skape et desentralisert og bærekraftig økosystem for strømproduksjon og -distribusjon.

Utvikling av nettverk: Smart strømstyring kan føre til utvikling av et nettverk av enheter. Disse kan kommunisere med hverandre for å optimalisere strømforbruket. Dette kan inkludere en smartere infrastruktur for strømproduksjon og -distribusjon. Og en økt mengde av forbrukerens enheter som er koblet til et felles system for strømstyring og distribusjon.

Videreutvikling av solenergi: Solenergi vil sannsynligvis spille en stadig større rolle i smart strømstyring da flere mennesker velger å installere solcellepaneler og andre fornybare energikilder for å redusere strømregningen og forbedre energieffektiviteten. Smart strømstyring kan bidra til å optimalisere bruken av solenergi ved å optimalisere når og hvordan energien blir brukt, og dermed redusere belastningen på strømnettet.

Positive effekter på miljøet: Ved å optimalisere bruken av elektrisitet, kan smart strømstyring redusere energiforbruket. Dermed også redusere utslippene av klimagasser som følger med produksjonen av elektrisitet. Dette er spesielt viktig i dagens samfunn, der behovet for å redusere klimagassutslippene er stort for å begrense klimaendringene. Ved å bruke smarte systemer for å optimalisere bruken av solenergi og andre fornybare energikilder, kan smart strømstyring også bidra til å øke andelen av fornybar energi i energimiksen. Dette kan igjen føre til reduserte utslipp og mindre avhengighet av fossile brensler.

Smart strømstyring kan også bidra til å forhindre overbelastning av strømnettet i perioder med høyt strømforbruk, ved å jevne ut strømforbruket over tid. Dette kan forhindre behovet for å bruke reservekraftverk som ofte er drevet av fossile brensler og dermed redusere klimagassutslippene.

Kortfattet vil smart strømstyring bidra til å redusere strømforbruket og avhengigheten av fossile brensler. Dermed vil det ha positive effekter på miljøet og klimaet.